Några platser kvar

Lyssna på sidans text

Mer om ull och tovning - från gute till kashmir    

En kurs där vi går på djupet genom både teoretisk och praktisk ullkännedom och på bredden genom att lära mera om de svenska fårraserna likväl som andra animaliska fibrer som mohair, kashmir, jak mfl. Känn skillnaden mellan fibrer med goda filtningsegenskaper och fibrer som behöver hjälp på traven för att krympa samman. Du får med dig grunderna inom tovning för såväl platta stycken med jämna kanter som för stadiga ihåliga former samt en experimentlusta att utforska material och teknik vidare. Detta är en kurs för nybörjaren, men ännu hellre för dig som vill fördjupa den ull- och tovningserfarenhet du redan har.

Om kursledaren:
Yvonne Habbe arbetar som filtmakare, textilkonsthantverkare och kursledare. Hon är känd i vårt län som en mycket kunnig och omtyckt kursledare. De senaste åren har hon fokuserat på ullen från de svenska fåren och hur hon genom filtningen kan tämja dessa fibrer att arbeta i sin riktning.
https://www.habbe.nu/

Kursledare:    Yvonne Habbe, Visby
Plats:             Textilsalen på Teleborgs Centrumskola, Växjö
Tid:               17-18 november kl. 9.00-16.00
Anmälan till:  Hemslöjdskonsulent Monica Modig Rauden tel. 070-6561802 eller e-post     monica.modig.rauden@hemslojd.org
Kursavgift:     1100:-, medlemmar i Hemslöjden Kronoberg 1050:-, material tillkommer
Anmälan och betalning till pg 765 371-0    
Arrangör:    Hemslöjden i Kronoberg och Hemslöjdens kurser  

Högst upp