Hemslöjdsresa till Skåne

Lyssna på sidans text
 

Hemslöjdsresa till Landskrona/Vallåkra  

Denna gång reser vi till Landskrona och besöker Hemslöjden i Skåne län. Där får vi morgonfika och information om deras verksamhet. Sedan kan vi se en utställning hos dem av textilkonstnären Eva Davidsson, som designar kläder inspirerade av både Skåne och Mexico. Vi har också möjlighet att handla i deras butik, bl a har man mycket som rör yllebroderi.
Vi gör ett kort besök på Landskrona museum, som har en intressant utställning med textilier från sex systrars brudkistor från ca 1900 – det mesta innehållet i kistorna kom aldrig att användas, eftersom fyra av systrarna förblev ogifta.
Därefter åker vi till Vallåkra stenkärlsfabrik, där vi äter lunch och får en guidad visning. Fabriken är från 1864 och i mer än 150 år har de vackra brunglänsande kärlen tillverkats i samma lokal. Här finns också möjlighet att handla!
Datum: lördagen den 4 maj 2019. Buss avgår kl. 7 från Södra järnvägsgatan vid Utvandrarnas hus och vi beräknas vara hemma ca kl 18.
Pris: 600:- för medlem, 650 för ickemedlem
Då ingår bussresa, besök hos Hemslöjden i Skåne med morgonfika, besök på Landskrona museum, lunch och visning på Vallåkra stenkärlsfabrik och eftermiddagsfika på hemvägen.

Sista anmälningsdag och betalning är den 15 april. Betalning till konto 4669824-7, märk betalningen med "hemslöjdsresa". För anmälan eller frågor kontakta Helene 0707-206 205 eller mail till: helene@damso.se

Högst upp